Klima Bakımı Nasıl Yapılır
Klima bakımı, özel işlem gerektiren bir süreçtir. Sıcak ve soğuk günlerin kurtarıcısı olan klimaya her mevsimde ihtiyaç duyulur. Ancak uzun süre geçtikten sonra performans kalitesi düşer. Bu kaliteyi korumak ve performansını uzun süre devam ettirmek için düzenli bakım yapılması şarttır. Klima bakımı ve temizliğinin nasıl yapılacağını bilmek bu nedenle oldukça önemlidir.
Klima Bakımı Neden Yapılmalıdır?
Klima bakımının yapılmasını gerektiren birçok neden vardır. En önemlisi de yüksek performansta uzun süre çalışmasını sağlamaktır. Aksi takdirde klimaların kullanım performansı düşer ve buna bağlı olarak düzgün bir şekilde soğutmaz veya ısıtmaz. İstenen verim ise mevsimine göre ısıtma ve soğutma görevini sağlamaktır.
Diğer yandan klima bakımı, uzun ömürlülüğü açısından da önemlidir. Eğer uzun süre bakımı yapılmadıysa ömrü de azalmaya başlar. Beklenmedik arızalar ve sorunlar çıktığında kullanımı aksayabilir.
Bazı durumlarda tamir edilemeyecek kadar hasarlara neden olduğu için düzenli bakımın neden önemli olduğunu anlıyoruz. Hatta bakımı yapılmazsa ve tamir sorunları ortaya çıkarsa ek masraflar oluşur. Bu masrafları azaltmak ve bütçeyi korumak için de klima bakımı elzem bir işlemdir.
Klimanın bakımı aynı zamanda faturaları da etkiler. Bakımı ihmal edildiyse yüksek enerji kullanır ve elektrik faturasının artışına neden olur. Yüksek enerji kullanmasına rağmen istenilen ısıtma ve soğutma performansını da gösteremeyebilir. Dolayısıyla hem düşük enerjide hem de düşük maliyette çalışması için düzenli bakımı yapılmalıdır. Tüm bunlar, kaliteli ve tasarruflu bir kullanımın da anahtarlarıdır.
Klima Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?
Klima bakımı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız birkaç adımdan bahsetmek mümkündür. Özel beyaz eşya grubundaki klimaların temizliği ve bakımı belirli yöntemlerle uygulanır. Öncelikle iç ünitesinin yapılması baştaki aşamalardan biridir. Klimaların bakımı ve temizliği genel olarak şu şekilde yapılır:
İşleme başlamadan önce güvenliğin sağlanması adına klimanın sigortası kapatılmalıdır.
Ön veya alt kısmında bulunan hava filtresi çıkarılmalıdır,
Soğutucu akışkanı kontrol edilir,
Fan veya hareketli parçaların mekanik bağlantıları kontrol edilir,
Çıkarılan filtreler süpürge yardımıyla tozlardan arındırılmalı ve su ile yıkanmalıdır,
Filtreyi takmadan önce iyice kurutmak gerekir,
Kuruduktan sonra olduğu yere takarak klimanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.
Tüm bu aşamalardan sonra klimanın çalışma değerlerine bakmak gerekir. Dış veya iç ünitenin üfleme sıcaklık değerlerini almak önemlidir. Diğer yandan hava emiş değerleri de dikkate alınır. Yüksek ve alçak basınç değerleri kaydedilir ve herhangi bir sorun yoksa klima, kullanılmaya devam edilebilir.
Klima Bakımını Kendim Yapabilir miyim?
Klima bakımı nasıl yapılır sorusu özellikle de ev sahipleri tarafından merak edilir. Ancak her zaman evde bu bakımın yapılması verimli olmayabilir. Zira kapsamlı bir işlem gerektirdiği için yetkili kişiler tarafından yapılması en doğrusudur. Öyle ki ev sahiplerinin yapabileceği bakım işlemleri kısıtlıdır. İç ve dış ünitenin daha teknik ve kapsamlı bir şekilde temizlenmesi ve gerekli müdahalelerin yapılması için yetkili servise ihtiyacınız var demektir.
Adabuz.com, klimanızın bakımını ve temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirir. Arıza veya aksama varsa işlem sürecinde tespit eder ve gereken müdahaleleri yapar. Özellikle de klima performansınız düşükse ve çalıştırma sorunları yaşıyorsanız yetkili klima servisleriyle iletişime geçebilirsiniz.
Adabuz.com, uzman yetkili kadrosuyla anında müdahale eder ve klimanızın kullanım ömrünü koruyacak ipuçları verir. Kaliteli ve uyumlu parçalar kullandığı için bakım sürecinde yenileme ve değiştirme işlemini de gerçekleştirir. Kısacası klima bakımı ile ilgili tüm işlemleri yapar. Siz de randevu oluşturmak ve fiyat hakkında bilgi almak için Adabuz.com yetkilileriyle hemen iletişime geçebilirsiniz.