Klima Temizliği Nasıl Yapılır
Klima temizliği ve bakımının düzenli yapılması ile beraber temiz hava solunum gerçekleşmektedir. Hem ısıtma hem de soğutma özelliği ile çalışan bu klimalar temizlenerek hava kalitesini de arttırmaktadır. Hava akışını takip eden fan sistemlerinin fırça kullanılarak temizlenmesi gerekmektedir.
Cihaz üzerinde yapılan bu bakımlar sayesinde oksijen solunum kalitesi de artmaktadır. Üstelik klima temizliği nasıl yapılır soruları için nemli bez ya da fırça kullanımları tavsiye edilmektedir. Bu ürünler cihaza herhangi bir zarar vermeden detaylı temizleme fırsatı sunmaktadır.
Profesyonel klima temizliklerinde kullanılan ekipmanlar çok önemlidir. Aynı zamanda klima temizliği aşamalarının her biri ince ayrıntısına kadar belirlenmelidir. Klima temizliği nasıl yapılır soruları için ilk olarak klima tipinin belirlenmesi gerekmektedir. Hem iç ünite hem de dış ünite temizlikleri en ince ayrıntısına kadar yapılmalıdır.
Üstelik split klimalar için bu iki bölüm fırça yardımı ile kolayca temizlenmektedir. Parçaların birbirinden ayrılması ile klima temizliği daha başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Klimaların filtre temizlikleri de son derece önem kazanan durumlardan biridir.
Klima Temizliğinin Önemi Nedir?
Klima temizliği sağlıklı hava solunumunun en temel noktalarından biri olarak düzenli aralıklar ile tekrar edilmektedir. Hem yaz hem de kış aylarına girerken yapılan bu bakım ve temizleme işlemleri sayesinde daha kaliteli bir hava sirkülasyonu sağlanır.
Başka bir deyişle ev tipi ya da büyük mekanlar için kullanılan klima çeşitlerinin temizleme fonksiyonları da kendi içerisinde değişkenlik göstermektedir. Başarılı klima temizliği adımları sayesinde hava istenen derece ısıtılmakta ya da soğutulmaktadır. Bu şekilde klimalardan çıkan hava daha dengeli hale gelmektedir.
Klima Temizliğinin Yapılmaması Durumunda Ne Olur?
Son zamanların en önemli işlemlerinden biri klima temizliğinin yapılmasıdır. Bir tür bakım işlemi olarak da adlandırılan bu işlemler sayesinde klima temiz hava dengesi kurmaktadır. Başka bir deyişle iç ve dış ünite yerlerinin temizlenmesi ile beraber sağlıklı hava dengesi de kurulmaktadır.
Klimaların temizliklerinin yapılmaması durumunda hava daha sağlıksız bir şekilde çıkmaya başlar. Aynı zamanda klima tipine uygun şekilde yapılan bakımlar daha uzun süre kullanım imkanı sunmaktadır. Klimanın içinin kir ve toz tutması da çalışma performansını büyük açıdan azaltmaktadır.
Sağlıklı Hava Akışı Sunan Klima Temizleme İşlemleri
Sağlıklı hava akışı sunan klima temizleme işlemleri ile beraber her ortama uygun klima kullanımları sağlanır. Aynı zamanda hava çıkış noktasının temizlenmesi ve tozdan arındırılması ortam içerisinde toz yayılımını da engeller. Başka bir deyişle klima temizleme işlemlerinin her mevsim geçişinde düzenli olarak yapılması tavsiye edilmektedir.
Bu işlemler sayesinde klimaların çalışma gücü ve performansı da artmaktadır. Pek çok farklı tip klima için fırça kullanımına bağlı şekilde temizleme yapılır. Aynı zamanda filtrenin ayrılması ile yapılan temizleme işlemleri daha başarılıdır.
Klima Temizliği Hangi Zaman Aralıklarında Yapılır?
Klima temizliği genel olarak mevsim geçişleri sırasında yapılmaktadır. Sıcak ve soğuk hava akımı ile kullanılan bu klimalar için hava geçişi oluşacağı durumlarda filtre temizleme işlemleri yapılır. Aynı zamanda 3M tip filtrelerin değiştirilmesi ve temizlenmesi süresi de 3 ay olarak belirlenmektedir. Bu şekilde klimaların çalışma gücü ve performansı artmaya başlamaktadır. Hem yaz hem de kış ayları olmak üzere 3 ayda bir klima temizliğinin yapılması önerilmektedir.
İç ve Dış Ünite Klima Temizlik Aşamaları
Klimaların daha verimli kullanılması için fırça ile iç ve dış ünite temizliklerinin yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda nemli bez kullanımı yüzey üzerinde oluşan kiri ve isi arındırmaktadır. Bu şekilde daha sağlıklı kullanım gerçekleşir.